Linear Transient Response - LTR

På Studio Blue har vi tagit fram en objektiv prestandanorm för dynamisk linjäritet: Linear Transient Response, LTR. Det betyder "linjär transientåtergivning" och syftar på korrekt signalhantering oberoende av frekvens, amplitud, fas och tid inom apparatens arbetsområde. Verifierbar utrustning är dels alla slags ljudapparater som mixerbord, förförstärkare, analoga och digitala bandspelare, A/D-omvandlare och D/A-omvandlare och så vidare, men även kablar och kontakter vid olika elektrisk belastning samt hela inspelningskedjor från mikrofonförstärkare till färdig CD.

Hela inspelningskedjan på Studio Blue - från ljudkälla till färdigt fonogram - uppfyller prestandanormen LTR! Därmed ger vi dig tillgång både till den akustiska verkligheten och till fantasins inspirerande mångfald. Akustisk musik kan låta illusorisk, rockmusik kan låta häftigare med mer tryck, syntmusik kan låta tyngre med bastrumman som ett knytnävsslag i magen. Prestandabegränsning och kunskapsbrist behöver inte längre förvränga ditt musikaliska uttryck och likrikta ljudet på din musikproduktion. Med LTR blir det i stället upp till dig, din fantasi och kreattivitet.

LTR-verifiering sker bland annat genom att en speciell, extremt svåråtergiven, bredbandig transient spelas upp under psykoakustiskt anpassade lyssningsjämförelser. Testobjektet placeras i en inkopplingsbar respektive urkopplingsbar slinga i en ljudkedja. Kalibrerade nivåer med en noggrannhet om minst 0,05 decibel krävs.

© Studio Blue 2021 info@studioblue.se 08-39 00 27 Kontakta oss Sandsborgsvägen 44A, 123 33 Enskede Visa karta