CD från Studio Blue

Swedes On Love

Roger Hinchliffe
Polygram RRCD 2

"Jag har svårt att tänka mig att det här kunde göras bättre!"
Ann-Charlotte Harway - musikkritiker i San Diego, California

"Swedes On Love är en suverän platta, helt enkelt!"
Sivert Bramstedt - Dagens Nyheter

"Denna skiva är begåvad med en enastående ljudkvalitet ... en ljudkvalitet som inte står tillbaka för någonting på fonogrammarknaden!"
facktidskriften Musik och Ljudteknik

"Studio Blue är den klart bästa studio jag spelat in i. Även studiorna i USA har långt kvar till ljudkvaliteten i Studio Blue."
Roger Hinchliffe - amerikansk artist

The Way It Should Be

Studio Blue Compilation
BMCD 01

"Om du är det minsta intresserad av skivor med hög ljudkvalitet, så köp
"The Way It Should Be". ... i vissa avseenden är det här en av de mest välljudande skivor, avdelningen rockmusik, jag hört! ... Det som imponerar mest är den extremt låga distorsionen, ... Ett bra mått på skivors distorsion är att kolla hur högt man pallar med att spela. Om en inspelning har elak dist orkar man helt enkelt inte med att lyssna på den vid höga nivåer. Den här skivan kan man kräma hur högt som helst! Den har gått flitigt i min bil. Mycket högt!"
Olle Linder - Hifi & Musik

`S Wonderful

Git Magnusson
envis produktion 2002

"Imponerande Git! ... Lika självklart producerar sonen Hjalmar Leissner (gitarr-räv med Jack Vreeswijk m fl) plattan. Monica Dominique arrar för gyllene jazzmusikanter ... Och så bär det då i väg i en lysande upptagning, där inte minst Tommy Johnsons Ray Brown-bas fröjdar öronen."
Lasse Mattsson - Tradjazzpulsen

"Studio Blue är en helt unik studio och den studio jag helst arbetar i."
Hjalmar Leissner - producent och musiker
 


 


 

Smudgemen

smudge records
SG 002

Medryckande hardcore producerad av Stefan Gustafsson. Feta guror, tung bas och klipp i trummorna. Full dynamik med ljud som inbjuder till att spela rejält starkt.

"Jag gillar trycket från tunga dist-guror i verkligheten. Classes inspelningar på Studio Blue är de enda jag hört som inte förminskar och burkar till ljudet. I vanliga studior är utrustningen så trött att den inte klarar häftiga ljud vid höga ljudtryck. Dessutom har de så ruttna högtalare att det inte går att höra hur man mixar. Jag vill kunna lira en platta lika starkt som musiken är live. Jag vill också att mixarna ska funka i alla anläggningar. Så blir det när jag spelar in i Studio Blue."
Stefan Gustafsson - hardcore-musiker

La Vie en Musette

ACRA Musette ensemble
ACRA CD 90712

"Det här är årets första femknappare ... Ljudupptagningen är gjord i en utmärkt professionell studio i Enskede, Studio Blue, ... så spelar den här kvartetten i internationell toppklass. ... Imponeras över den fenomenala virtuositeten ... Det är grejer det."
Bengt Nyquist - Dragspelsnytt "... a real refreshment is that this is an acoustic recording, ... The studio and the recording equipment were specially designed for optimal acoustic sound via a "linear transient response" recording technique. ... The ensemble is very well balanced and their performance is technically sound, with a lot of heartfelt emotion."
Tania Lukic-Marx - Accordions Worldwide

American Poster

Traditional American Music played by Swedes

Sommaren 2000 utkom en cd-antologi efter önskemål från Amerikanska Folkmusikföreningen i Sverige (AFF). Plattan är tänkt att vara ett slags bokslut kring millenniumskiftet och innehåller några av Sveriges främsta artister och grupper inom genrerna Bluegrass, Oldtime, Countryblues och Jug.

Alla spår är liveinspelade i Studio Blue utan några pålägg i efterhand. Tio grupper/artister medverkar: Chico´s Jugband från Stockholm; countrybluessångaren och gitarristen från Linköping, Jan-Olof Strindberg. Bluegrassbanden Downhill, vars medlemmar kommer från Dalarna, Stockholm och Kalmar; Weeds från Torsåkertrakten; Cut away från Stockholm; Deliverence från Dalarna tillsammans med fiddlern Tomas Haglund från Gränna; High on Grass från Göteborg; samt slutligen Kaggar och Sugrör vars medlemmar är bosatta från östkust till västkust. Medlemmarna i de båda Oldtimebanden Steamboat Entertainers och High note Grabbers kommer i huvudsak från trakterna kring Stockholm.

Denna cd har recenserats och mottagits väl i branschtidningar i USA, bland andra Bluegrass Unlimited och Old Time Herald vilket fått till följd att den också spelats på olika radiostationer med inriktningarna folkmusik och country.
_ _ _
Hösten 1999 och våren 2000 hade jag förmånen att arbeta med några av Sveriges bästa musiker inom sina genrer. Bakgrunden var att Amerikanska Folkmusikföreningen i Sverige (AFF) bad mig producera en platta med amerikansk folkmusik. Resultatet av detta spännande projekt är cd:n American Poster.

Vi spelade in skivan på Studio Blue i Stockholm med högsta ambitionsnivå och en önskan att göra ett verkligt "levande" album. Varje låt är liveinspelad i realtid. Mikrofonteknik baserad på endast två kulmikrofoner användes för att ge äkta stereo, med den akustiska ljudbildens alla dimensioner återgivna direkt från den klingande verkligheten. Enligt min uppfattning förmedlar American Poster massor av den vitalitet och kraft som finns i denna härliga musik.
_ _ _
Peter Lundahl - Producent

 

© Studio Blue 2021 info@studioblue.se 08-39 00 27 Kontakta oss Sandsborgsvägen 44A, 123 33 Enskede Visa karta