Interiören


 

Kontrollrummet på Studio Blue

På Studio Blue finns bland annat ett kontrollrum, två inspelningsrum och ett rekreationsrum. Varje detalj i kontrollrummet och inspelningsrummen är utformad för att ge optimala akustiska egenskaper, och för att erbjuda en trevlig och inspirerande miljö där man kan skapa och trivas under långa kreativa arbetspass.

Kontrollrummets monitorsystem

Kontrollrummets monitorsystem har större dynamikomfång och frekvensomfång än den mänskliga hörseln, neutral klang och ohörbar distorsion. Därmed är det möjligt att spela upp även de starkaste ljudkällorna som används i musik - som trummor, slaginstrument, brass, Marshallstackar, Stradivariusfioler med flera - vid deras realistiska ljudtryck.

Rätt sound och rätt mix

Ett korrekt monitorsystem är en förutsättning för att kunna fatta rätt beslut i fråga om mikrofonval, mikrofonplacering, instrumentplacering, processering, mixning och övrig ljudbearbetning. Det är också förutsättningen för att slippa mixa in kompensationsåtgärder mot förvrängning i monitorsystemet på inspelningen. Härmed bortfaller problemen med mixningar som låter rätt i studion men senare visar sig låta fel i vardagsrummet, bergsprängaren och bilstereon.

Inspelningsrummen

Inspelningsrummen möjliggör alla olika typer av inspelningar; från mångkanalsinspelning till liveinspelning av hela grupper med äkta tvåkanalsstereo.Genom att använda båda inspelningsrummen är det möjligt att spela in olika ljudstarka instrument samtidigt med separation, för senare ljudbearbetning och mixning utan kompromisser i fråga om ljudkvalitet!

Praktik i professionell miljö

För att bli ljudtekniker och musikproducent krävs erfarenhet av inspelningar och musikproduktioner i verklig professionell miljö. Därför sker merparten av Ljudtekniker/Producentlinjens praktik i inspelningsteknik och musikproduktion i nämnda rum på Studio Blue. För utbildningen finns dessutom ytterligare en inspelningsstudio; fyra kontrollrum med kvalificerad monitorlyssning, datorbaserade inspelningssystem och syntar; ett datorrum med inspelningssystem samt en ljus och luftig föreläsningssal med förnämligt ljudsystem och projektor.
 

© Studio Blue 2021 info@studioblue.se 08-39 00 27 Kontakta oss Sandsborgsvägen 44A, 123 33 Enskede Visa karta