Ljudteknik

Proffsmic


Utrustningens uppgift

Den ljudtekniska utrustningen i en inspelningsstudio ska kunna överföra och återge ljudsignaler utan att påverka dem. Om den ljudtekniska utrustningen förvränger ljudsignalen kan ljudteknikern inte skapa det sound han eller hon önskar. Det beror på att utrustningen då hela tiden är med och påverkar det ljudande resultatet med sin ljudförvrängning. Detta fungerar på ett liknande sätt som om en konstnär försöker blanda fram färgnyanser samtidigt som en annan person står bredvid och slumpmässigt då och då häller grå färg i färgblandningen. Hur konstnären än blandar kommer den grå färgen alltid att omöjliggöra rätt nyans.

Ljudteknisk utrustning med state of the art-prestanda

Den ljudtekniska utrustningen på Studio Blue är noga utvald, modifierad eller specialutvecklad för att uppfylla vår objektiva prestandanorm för ljudåtergivning: LTR - Linear Transient Response.

Linear Transient Response

Hela inspelningskedjan på Studio Blue - från ljudkälla till färdigt fonogram - uppfyller prestandanormen LTR - Linear Transient Response. Därmed ger vi dig tillgång såväl till verklighetens alla ljud som till fantasins oändliga mångfald. Akustisk musik kan låta illusorisk, rockmusik kan låta häftigare med mer tryck, syntmusik kan låta tyngre med bastrumman som ett knytnävsslag i magen. Det är bara din fantasi och inspiration som sätter gränsen för hur det kan låta!

Den ljudtekniska utrustningen

Den ljudtekniska utrustningen på Studio Blue består av analoga och digitala bandspelare samt det hårddiskbaserade inspelningssystemet Pro Tools HD Accel; 64-kanaligt analogt mixerbord; analoga och digitala processorer samt mjukvara för processering; stor uppsättning mikrofoner (från bland andra Sennheiser, Earthworks, Neuman och AKG); med mera. Detta för att vi ska kunna erbjuda dig bästa tänkbara resultat oberoende av vad och för vilket ändamål du vill spela in.

© Studio Blue 2021 info@studioblue.se 08-39 00 27 Kontakta oss Sandsborgsvägen 44A, 123 33 Enskede Visa karta