Medarbetare

Medarbetarna vid Studio Blue har dokumenterad kompetens, gedigen erfarenhet och ett brinnande intresse för musik, musikproduktion och ljudteknik.

Claes Wettebrandt

Claes Wettebrandt

Claes har under trettio år forskat i musikalisk interpretation, musikproduktion och ljudteknik samt arbetat som musiker, studiomusiker, arrangör, musikproducent och ljudtekniker. Parallellt har han varit lärare i olika ämnen inom musik och ljudteknik samt har byggt upp flera inspelningsstudior åt sig själv och andra. Claes är också multiinstrumentalist; sång, piano, bas, trummor och gitarr, tidigare även trombon. Under mitten av 1980-talet grundade Claes Studio Blue där han sedan dess är verksamhetsansvarig och arbetar som musikproducent och lärare i ljudteknik, musikproduktion och musikkunskap.

Jonas Karlsson

Jonas Karlsson

Jonas har studerat musikvetenskap vid Stockholms universitet och arbetat med ljudteknik i studio och PA-sammanhang. Vidare spelar han gitarr och bas samt komponerar, företrädesvis hårdrock. Jonas har stor erfarenhet av datorbaserad ljudteknik och syntprogrammering. Sedan början av 2000-talet arbetar Jonas som ljudtekniker och lärare i datorbaserad ljudteknik, inspelningsteknik och musikproduktion vid Studio Blue.

Eleonora Wettebrandt

Eleonora Wettebrandt

Eleonora är pianopedagog och konsertpianist med erfarenhet av allt från att undervisa nybörjare och utbilda pianopedagoger till att ge pianokonserter. Sedan mitten av 1990-talet arbetar Eleonora som lärare i musikkunskap och piano vid Studio Blue. Som konsertpianist har hon framför allt framträtt med repertoar från romantiken. Under senare år har hon intresserat sig allt mer för olika genrer inom populärmusiken.

Alexander Kassberg

Alexander Kassberg

Alexander ”Alex” Kassberg gick ut Ljudtekniker/Producentlinjen vid Studio Blue 2011 och har sedan dess arbetat på produktionsbolaget Pretty Production som ljudtekniker och musikproducent med ljudläggning och reklam inom radio, TV och på webben. Parallellt har han arbetat med ljuddesign i offentliga miljöer på företaget Lexter. Exempelvis har han producerat ljud till Åhléns, Mood Stockholm, Swedbank, Viking Line, PUB, Coop, Ica, Fritidsresor och Telenor. Han har också ljudlagt långfilm och dokumentärfilm samt producerat musik till TV, exempelvis Bullseye på TV4.

De senaste 10 åren har Alex producerat hård techno under alias som Despairful Tomorrow och Starving Insect. Lika länge har han varit aktiv som DJ. Alex har också ett metal-band som heter Vanhävd tillsammans med Jonas Karlsson och ett par gamla Studio Blue elever. Sedan höstterminen 2013 är Alex lärare i datorbaserad ljudteknik och ljudtekniker vid Studio Blue.

Max Nyström

Max Nyström

Max Nyström har studerat musikvetenskap, är gitarrist och frilansare som ljudtekniker och musikproducent. Sedan 2013 undervisar han i datorbaserad ljudteknik, inspelningsteknik och musikproduktion vid Studio Blue där han också är ljudtekniker och producent.

Mikael Sundman

Mikael Sundman

Mikael är ingenjör och har under många år varit verksam som studiotekniker och ljudtekniker vid liveinspelningar och i PA-sammanhang. Vidare är han multiinstrumentalist med instrumenten gitarr, bas, trummor och sång. Han har även byggt upp ett antal inspelningsstudior åt sig själv och andra. I dag arbetar Mikael som ljudtekniker och musikproducent men föreläser också om ljudteknik och musikproduktion vid Studio Blue.

© Studio Blue 2021 info@studioblue.se 08-39 00 27 Kontakta oss Sandsborgsvägen 44A, 123 33 Enskede Visa karta